2019-08-02 1235 浏览
今日约咗朋友嚟到荃湾食饭,大家都想食边炉,而荃湾亦都有好多间打边炉嘅铺头,行吓行吓见到呢一间,我同我朋友都未食过,于是就入去试吓啦。其实佢同其他一般嘅打边炉铺头都冇咩大分别,牛同海鲜类就落order纸叫,而其他配菜,例如:菜、金菇、南瓜、丸类等等,就可以去自助区自己拎。当然,饮品同雪糕类嘅甜品都系以自助形式无限量供应。而我同朋友本身都唔系抱住好大期望去食呢间铺头,所以都冇咩惊喜,食物质素一般啦,唔系话特别好出色。不过服务质素真系麻麻,我同朋友打边炉打左成个半钟,打到个汤底都干晒水,烧窿埋,都冇人黎加过水!仲要嗌左好多转服务员,都冇人应我哋,即知我哋嗌埋单,个服务员走埋嚟见到先至问我地要唔要加水。今餐饭,真系食到冇晒心情😞我同朋友下次都未必会帮衬