2023-10-29
想试好耐既日式定食餐厅, 见每间分店都几多like 👍🏻 今次叫左主菜定食, 汤+主菜+米饭+茶 HKD 89 ,份量都几多!北海道产甜粟鸡肉豆乳浓汤 🌽 : 真系几大碗, 又多料~ 系我中意既日式粟米汤,甜甜的,(不过你问我罐头汤都可以系咁好饮😛) ,鸡肉唔滑,有雪藏味。 主菜🍲:豚肉寿喜烧— 通常寿喜烧都系锅上, 呢个系一碟。 味道正常, 有猪肉,菇,芋丝,同豆腐。 猪肉比较柴, 豆腐都系皱皮豆腐, 中式啲红烧豆腐都入面滑身, 呢种唔系…. ummmm 总括系我自己都煮到! 饭🍚: +HKD20 叫左北海道蟹膏盘肉味噌饭, 我以为系成碗饭有蟹膏煮过个种, 原来只系有一细旧仔味噌酱系面🥲 咁样就要加廿蚊? 味道都正常, 啲饭都系日本米, 但系系隔夜饭‼️又硬又唔热, 好失望😞 吃茶店鸡蛋布丁🍮配豆腐雪糕🍧 HKD49 呢个就唔错! 布丁蛋味几重, 软硬适中, 系黏黏地个种口感~ 豆腐雪糕几香, 仲有唔少焦糖浆配衬埋, 呢个我收货🧡连埋加一,一个人食lunch都成HKD174 ,吓左吓, 份量虽多但定食质素普通:/
北海道产甜粟鸡肉豆乳浓汤
吃茶店鸡蛋布丁配豆腐雪糕