2019-10-26 1807 浏览
之前食过呢度嘅养生汤底车仔面,觉得质素唔错,今次经过就顺便喺度食埋晚餐~见到佢加咗新嘅芫荽皮蛋汤底,不过我个人就想试返猪肚汤底多啲~金虫草野菌养生汤乌冬(豆卜,柱侯牛腩,酱爆福州丸)~质素保持高水准,啲汤底配上满满嘅汤料,包括虫草花菇菌萝卜非常足料,豆卜吸满汤汁一齐食更加满足,柱侯牛楠啱啱焖起,焖得够入味,肉质唔会太散呀,反而够结实juicy~酱爆福州丸鱼肉有落去肉汁多到流晒出嚟,食落几不错~海南胡椒猪肚汤米线(百叶豆腐,猪软骨,酱爆福州丸)~最钟意呢款汤底,因为包括左不少嘅猪肚做𩠌,非常足料,胡椒汤底食落有少许刺激味蕾既感觉,配合米线一齐食味道OK~百叶豆腐比普通豆腐口感更加弹牙,有啲似鱼蛋质感,但系就充满豆香味~猪软骨焖得够入味,肉质偏林~滋补拼盘(鲍鱼,花胶,大花菇)~见佢加入左新款小食,价钱$50 ,不算太贵,就试吓~花胶都有两块,焖得够软谂,食落充满胶质,迷你鲍鱼仔够咬口,不过最惊喜都系大花菇,吸收晒所有汤汁精华,食落去味道啱啱好,而且一咬落去就有汁流出来🤤

金虫草野菌养生汤乌冬(豆卜,柱侯牛腩,酱爆福州丸)~
金虫草野菌养生汤车仔面
柱候牛腩
酱爆福州丸

海南胡椒猪肚汤米线(百叶豆腐,猪软骨,酱爆福州丸)~
海南胡椒猪肚汤车仔面
猪软骨

滋补拼盘(鲍鱼,花胶,大花菇)~
滋补拼盘(鲍鱼,花胶,大花菇)
2019-10-24
金虫草野菌养生汤车仔面
柱候牛腩
酱爆福州丸
海南胡椒猪肚汤车仔面
猪软骨
滋补拼盘(鲍鱼,花胶,大花菇)