2021-10-29
早几日约咗朋友黎呢度食brunch,岩岩好赶得切11点半仲有早餐👏朋友叫咗沙嗲牛米粉配牛乳炒滑蛋&丹麦多士饮热好立克,我叫咗蕃茄浓汤牛肉通粉配煎全熟蛋&加$2转蒜蓉多士饮热菜蜜~丹麦多士虽然脆但完全无味,朋友话佢平时食开果种会有啲蜜糖甜味,呢间系连牛油香都无,真系零味道😅滑蛋唔算好滑,牛乳味唔重,一般吧~沙爹牛非常浓郁,系宜家食到比较少数带轻微辣同有花生香味既沙爹牛,呢样系今餐之中算最出色👍米粉爽口弹牙~我既蕃茄浓汤味道偏酸左啲,但就真系几浓郁而且食到粒粒蕃茄既~至于啲牛肉就韧到不!得!了!我自己煮仲好食过佢😐😐 绝对唔系茶餐厅应有既水准👎👎👎👎蒜蓉多士几脆但蒜味唔够,煎蛋水准正常~我相信呢间王牌应该都系得沙爹牛做得比较好😅当然连锁餐厅间间分店质素都有出入,但只能说第时如果系元朗呢头而又想食沙爹牛早餐先会考虑呢度,想食其他野绝对唔会黎呢间🙈🤦
滑蛋唔算好滑,牛乳味唔重,一般吧~
米粉爽口弹牙~
蒜蓉多士几脆但蒜味唔够,煎蛋水准正常~
我相信呢间王牌应该都系得沙爹牛做得比较好😅