2024-07-20 755 浏览
有朋友曾经推介过, 因为看过所谓食神Ricky San 推介, 从来唔信呢啲所谓厨神讲的食评, 尤其是我佢过佢果间祥仔茶记(永康街9 号食过2次) 更加知道咩野料, 间野超难食都好快折咗, 讲真成旧水一嚄粟米玉粒反, 味道真系好so so 果程啰, 抵折讲返呢间元朗潮洲粉面环境好挤迫, 坐得唔舒服. 人手间野算大, 请了3 个楼面一个收银. 明显人手不足, 服务和态度好一般啦, 叫做唔驶QR code 落单食物质素点了2 个餐1 个是只并米粉 481 个是三并捞饭 68小吃萝白一碟 25见佢出名是爆汁牛肉饼, 一看见上枱, 妖佢老味, 牛肉饼只是牛丸 一开3 应该有2粒, 唔明点解会叫爆汁, 片开3片, 啲汁系边?  味道唔觉好出色, 反而面环附近有间达豪仔, 味道好有惊喜, 另外是墨鱼丸, 普通雪藏野味道没有特别, 最后是黑豚肉饺, 食完觉得点解唔去附近间饺子店吃. 平凡个平凡. 最出事系个白饭, 啲饭偏硬难食, 成碗野叫好味系个汤, 叫味道香浓, 不过68元,  2 粒牛丸, 2 粒墨鱼丸再加5 只饺子, 真系系贵同唔饱.  食附近出名的烧味饭碟头应该会饱肚和满足啲米粉方面, 太太
讲返呢间元朗潮洲粉面
好挤迫, 坐得唔舒服.
人手

食物质素
点了2 个餐
1 个是只并米粉 48
1 个是三并捞饭 68
小吃萝白一碟 25

米粉方面, 太太没有要求, 味道一般般, 成碗野最好吃是个墨鱼头, 鲜牛肉普通货式, 承惠48 .
白萝白只是滚水渌完再放汤, 味道还可以, 承惠25

整体水准, 味道和服务好一般, , 价钱偏贵, 以该区的消费模式, 应该是新屎坑三日香, 3 个月后拭目以待
2024-07-20
  • 没有