2024-05-02
难得就放假 就同家人松一松🤭今日嚟到旺角人气cafe-茶聊食正野我同家人share左主食首先系海王樱花珍宝巨虾配龙虾🦞忌廉汁意粉🌸当中既巨虾真系真材实料 性价比极高!它是用虾花虾包住个虾嚟炸 别有风味 且啲虾肉弹牙 虾膏十足 十分新鲜😘 另外龙粉都好挂汁 个汁也很够鲜味 整体一流🤭🙌🏻而另一个主食则点了风干德国脆猪手配薯角(芥末蜜糖酱)一上碟已经比咁大个猪手连骨吓亲🤣👍猪手肉已经切好 连埋非常脆口嘅猪皮 大满足!上面有啲薄荷叶,中和返浓郁嘅猪肉香😋😋同埋增加另一款脆口层次 而薯角🥔都好脆 薯角同埋猪手配埋茄汁同埋芥末蜜糖酱🐝既减少热气感觉又可以享受更多种味道😋😋饮品方面 家人点了呢排好兴既冻手打鸭屎香柠檬茶个杯容量好大😆😆最开心系师傅已经好贴心笃咗柠檬🍋 香气飘来飘去 饮落去有好清新嘅感觉🤤😌第一啖有柠檬嘅淡淡甜味 之后就有特别嘅柠檬香味 清新之选😋而自己拣左热既水果茶 同样好够份量 且水果也很多 饮落去又唔甜 系好refresh 既饮品 同埋热饮一样好饮 仲好润喉呀嚟到呢到当然要叫番甜品喇 第一个系焦糖布丁焦糖烧得好靓 闪闪发光✨而且唔会烧到㶶咗而有苦未 布丁食落去唔会太甜仲好滑 有
我同家人share左主食
首先系海王樱花珍宝巨虾配龙虾🦞忌廉汁意粉🌸
当中既巨虾真系真材实料 性价比极高!
另外龙粉都好挂汁 个汁也很够鲜味 整体一流🤭🙌🏻
而另一个主食则点了风干德国脆猪手配薯角(芥末蜜糖酱)
饮品方面 家人点了呢排好兴既冻手打鸭屎香柠檬茶
嚟到呢到当然要叫番甜品喇 第一个系焦糖布丁
焦糖烧得好靓 闪闪发光✨而且唔会烧到㶶咗而有苦未 布丁食落去唔会太甜仲好滑 有淡淡嘅牛奶香味同埋唔会话太滞👍👍
而另一款甜品是 蛋白柠檬批🍋
呢个甜品真系世一 表面是半烧左既蛋白 好松软
然后就是柠檬馅 酸酸甜甜好开胃 🤤下面就是sponge cake 呢个组合不得了 中和番个柠檬酸味 同埋口感很rich!
呢到既服务超班 同埋食物唔错 之后会再encore 😄