2024-03-17 1091 浏览
今日一行四大一小去orange Elephant食饭,呢间餐厅已经开咗好耐,去九龙城食泰国菜一定会谂起佢~因为坐得舒服,同埋价钱相宜😆青柠梳打&龙眼冰两款都大大杯,青柠梳打唔会太甜,浓浓嘅青柠味又够气。龙眼冰有粒粒龙眼果肉,朋友话好好饮😍牛油薄饼嗌嚟俾小朋友食,佢好钟意🤭饼皮唔会太硬有牛油香🧈串烧拼盘分别有鸡牛猪各两串,肉质嫩滑,加埋沙嗲酱一流,好惹味🤭小食拼盘有春卷、鱼饼、虾饼同埋叶包鸡,样样都好好味,特别钟意春卷好多馅料,又唔会炸到好干👍🏻冬阴功要赞吓呢个冬阴功好够味,酸同埋辣啱啱好👍🏻仲有唔少虾,但我哋叫咗大,四个人都饮唔晒😂青柠香茅明炉乌头🐟呢度好贴心嘅系俾咗一兜酱汁你另外加,乌头都几大条,鱼肉嫩滑,香茅青柠调味亦都足够👍🏻蛋网海鲜金边粉金边粉嘅酱汁酸酸甜甜好开胃,有鱿鱼青口等,金边粉都好弹牙,呢个必叫😋椰子海鲜焗饭外型好吸睛,系用椰青装住😍粒粒饭都包裹住椰汁,仲有唔少嘅海鲜:鱿鱼、鱼、青口等等,饭入边仲混入咗椰青肉,增加咬口🤪总括来讲真系好满意,嗌咗咁多嘢人均只系二百多,同埋带小朋友去都好啱,有提供BB凳,下次食泰国菜都会再黎~

青柠梳打&龙眼冰

牛油薄饼
嗌嚟俾小朋友食,佢好钟意🤭饼皮唔会太硬有牛油香🧈

串烧拼盘
分别有鸡牛猪各两串,肉质嫩滑,加埋沙嗲酱一流,好惹味🤭

小食拼盘

冬阴功