2021-09-30
逛逛翻新之后嘅中环街市,梗系叹个午餐啦。平日中午时间都唔系太多人,今日放假我就拣差唔多2:00先入座就比较舒服!午餐都由百松啲蚊至二百多都有,以中环来讲咁样嘅格局都系可以嘅!午餐都系可以选择沙律或者汤,然后有个主菜,餐有咖啡茶!沙律系非常之好啊,每样嘅份量都系比较多嘅!红菜头藜麦沙律好新鲜,又带点淡淡的柠檬味,啱晒我!主菜真系好难拣又想食海鲈鱼、又想食海胆海鲜意粉、又想食汉堡结果拣咗海鲈鱼,本身跟餐都有薯角同埋菜!菜系有淡香牛油炒杂瓜,我最钟意㗎!而且份量都好多好够饱!值得一赞就真系个海鲈鱼,煎得非常之香脆,个皮好脆,但啲肉就好多汁赞赞赞薯角就一般啦因为系比较霖!咖啡以为可以任拣但原来都只系供应黑咖啡如果要其他特色咖啡就要加$30!但系呢度嘅服务真系好好!侍应好有耐性解释俾我听系黑咖啡可以俾多啲奶,有热有冻!仲可以拣Nutty 或 Fruity 味!我觉得呢个咖啡嘅水准已经好好唔需要再另外加钱!
午餐都系可以选择沙律或者汤,然后有个主菜,餐有咖啡茶!
主菜真系好难拣又想食海鲈鱼、又想食海胆海鲜意粉、又想食汉堡
薯角就一般啦因为系比较霖!