2009-06-18
之前喺Openrice见到D相,觉得这儿的自助餐不错,立刻book位,点知要等成个week先有位,期待了十天的自助餐,终于有得食啦。我哋六点半到达,只得几枱客,但很快就坐满。我首先试吓龙虾、虾、吞拿鱼。龙虾多膏,肉质爽口仲有D鲜甜味,真系少有咁好味。正正正! 只虾就只喺爽口但完全冇味,吞拿鱼是外熟内软这种,味道又几多㖞。鱼生方面有三文鱼、吞拿鱼、虾寿司、鳗鱼寿司、加州卷等等,三文鱼都几新鲜,味道唔错,其他就一般啦。D蚝喺即开,所以由头到尾都不停有人排队,我虽然不食蚝,但姊姊强力推介又话好味,所以我都食了一只,我只觉得比一般的好吃,但我都系唔欣赏。热食方面有烧味、蒸鱼、泰式炸鱼、鸡、菜、咖哩、炒龙虾、tempura,cut meat 有羊肩、三文鱼批和牛。D乳猪好脆又唔肥,但只出了一次,炒龙虾唔够冻龙虾咁好味,冇甜味D肉又嚡。羊肩就唔错,Tempura有虾、南瓜、红萝卜、eggplant等,南瓜tempura最好味,又甜又脆。仲有个 grill area系outdoor,大虾爽口但冇味,lamb rack好好味、牛扒OK、我觉得个miniburger好可爱,味道都好。巳经好饱,但唔可以
巳经好饱,但唔可以唔食甜品,𠮶豆腐花有惊喜,又滑又有豆味,好耐冇食过咁好味嘅豆腐花,正! chestnut cream cake唔甜chestnut味又浓好味, cream brulee 都好好味,焦糖脆炖蛋又滑又香,tiramisu也不错。今晚真喺十分十二饱。
最后叹杯柠檬茶,慢慢消化吓先。
HSBC 白金咭有七折 (6月30日前)