2021-04-22 139 浏览
豆腐花一定要滑,食完个口唔钟意有涩味。仲有碗豆腐花唔钟意卖果个人不到碎湿湿同散收收。呢间好滑豆腐花只系8蚊碗,仲有唔同口味嘅豆浆。市区都可以买到好味腐乳,忍唔住第晚已经腐乳捞饭,仲捞咗两晚,如果你唔钟意腐乳就唔会明点解咁开心🤣 腐乳唔系只有咸味,系一种特别嘅香味加咸味。呢樽腐乳没有苦味,软硬度适中。拣咗辣腐乳,辣度亦温和。豆腐花除咗滑口,介绍几样啦…唔hard sell喇冰糖豆腐花微甜嘅冰糖,味道更能吃出豆香。甜味唔会杀喉姜汁豆腐花听说有风唔觉得姜辣,究竟系咪我有风呢🤣薏米白果豆腐花呢个配搭第一次食,重点薏米煲得够软身,咬口不错。 朋友就喜欢,我觉得口感复杂左小小。红豆沙豆腐花长辈抢手系列,红豆沙起沙㗎,好足料,有连子,豆又林,无乜牙老人家表示good。黑芝麻豆腐花芝麻糊仲有分明伙粒,但系滑脱脱的,仲好香芝麻味道添花奶豆腐花桂花冰糖豆腐花 我好钟意饮豆浆,呢度豆浆唔太甜,味道有得拣,贪新鲜试新口味,薏米豆浆、燕麦豆浆净饮豆浆唔够饱,试试呢两款,都几创新,不过唔可以饮太急材料会卡住樽口,证明几足料。无糖豆浆少糖豆浆
呢间好滑豆腐花只系8蚊碗,仲有唔同口味嘅豆浆。

豆腐花除咗滑口,介绍几样啦…唔hard sell喇

冰糖豆腐花
微甜嘅冰糖,味道更能吃出豆香。甜味唔会杀喉

姜汁豆腐花
听说有风唔觉得姜辣,究竟系咪我有风呢🤣

薏米白果豆腐花

红豆沙豆腐花

黑芝麻豆腐花
芝麻糊仲有分明伙粒,但系滑脱脱的,仲好香芝麻味道添

花奶豆腐花

桂花冰糖豆腐花