2016-12-13 514 浏览
最近好朋友生日❤要食餐饭庆下!佢话想食泰国野。但系我最近日日收8点,出到九龙城大夜,所以去返我地地头将军试下呢间泰国野😚二人餐-HKD298 (猪颈肉金不换炒泰式河粉)其实上枱系几好样😂而且份量都几多,以二人餐黎讲,份量真系算几多!但系!!食第一啖就已经知道GG了💩咸、好咸、非常咸。而我不知道佢失准定咩事件😑咸到呀妈都唔认得囧而猪颈肉呢,好大块,份量块几多🤔又但系,啲猪肉好靭好靭同好靭😑未至于咬擦胶,但不见得好食😐呢个炒河粉唔算好油😐,但系佢比我嘅感觉好似大排档炒河粉😟但又冇大排档炒河咁好食,喊出黎😦除左炒河,仲有另一个主菜,就系脆炸泰式麦皮虾🍤而我不知道系咪真系有道咁嘅菜式,就系炸嘅虾加激多麦皮🌞然后.....系一道十分淡味嘅主菜,同个炒河勉强都算互补不足😂总结,两个主菜都颇失败🌚。跟餐有一份泰式拼盘同冬荫汤,呢两个味道不错👍🏻可惜,餐厅人手应该颇为不足,等上菜时间好耐⏱、催单都催三四次😤。况且味道麻麻😨,下次食泰国野,都系去九龙城好了sosad😟

二人餐-HKD298 (猪颈肉金不换炒泰式河粉)

总结,两个主菜都颇失败🌚。
2016-11-13