2019-03-07
天气又冻番,食返个暖笠笠嘅甜品最好不过!😍 继上个post食完潮州菜之后,就去咗隔离食发记甜品,睇网上嘅评价负评居多,但周不时经过都见有人龙,一于深入虎穴试试佢!🧐呢度嘅甜品定价偏高,一般嘅中式糖水差唔多$30至$40起跳,感觉唔系咁抵食⋯ 于是乎叫个平时唔会喺屋企整嘅心太软(感觉上都系有啲贵🙈)呢个set包埋少量水果同一球雪糕, 小编拣咗香蕉同埋云呢拿雪糕,喺呢度唔多讲,因为唔特别!🤔 至于个心太软,一上枱𠮶阵都心知不妙,由落单到上枱唔洗5分钟⋯ 肯定就系一早整定!果然不出我所料,一切开入面零流心⋯简单啲来讲,呢嚿只不过系比较湿少少嘅朱古力蛋糕!😑 $69收到嘅系呢种货色,当然唔收货啦!店员一见到呢个情况,好乐意比过第二件我!👍🏻 新𠮶件心太软,就真系好澎湃喇!🤪 食落朱古力味十分浓郁,对于小编来讲唔算太甜!比起一上枱𠮶件真系差天共地!🤗 只不过值唔值$69呢?个人觉得5字头就差唔多⋯🤫-INS:90sgoodie_carman
INS:90sgoodie_carman