2023-05-21 1085 浏览
喺附近做完嘢唔知食乜好,因为赶时间入咗嚟尖沙咀揾食! iSquare入面应该有啲性价比正常嘅餐厅,所以就入嚟望望!虽然星期六尖沙咀街道上好多人,但系餐厅入面又唔会好多人完全唔使排队!不过今日嚟咗呢间日本舖头,虽然客人数量唔多,但系佢哋嘅服务速度都系比较慢因为天气热想食日本嘢,呢度系自助落单虽然有图有真相,不过有啲难揾餐牌上面见到嘅食物餐牌都有午市set或者散叫如果今餐就有更一碗麻麻哋质素嘅面豉汤呢度嘅丼饭个碗好细,不过材料几新鲜几丰盛!虽然睇佢个饭系好少,不过佢刺身嘅份量其实同平时𠮶啲差唔多,因为平时𠮶啲会加好多配料同埋不会铺满成个面质素好新鲜加咗份秋葵,都有成九条!新鲜唔会有咋,几抵食日本舖头来讲盐烧珍宝帆立贝好好味!带子真系好大件!呢度$68 ,可以拣味道,我拣咗黑松露同埋海胆味两款都系我最爱,海胆好味,黑松露亦都好香饭唔会太大,作了厚身发蜡杯好好味!因为好钟意食饭立贝,所以刺身亦都加咗一份一份有五粒,再加一份甜虾有五只,两个都好闪焰口肉一向相机食先嘅我发现原来唔记得咗影个海鲜㖞!海鲜锅百几蚊有啲菜,两只虾,两只帆立贝,一少见豆腐,两只广岛蚝同埋两片油甘鱼因为我个人来讲唔系特别钟意
餐牌都有午市set或者散叫
如果今餐就有更一碗麻麻哋质素嘅面豉汤
质素好新鲜
加咗份秋葵,都有成九条!新鲜唔会有咋,几抵食日本舖头来讲
两款都系我最爱,海胆好味,黑松露亦都好香
一份有五粒,再加一份甜虾有五只,两个都好闪焰口肉
因为我个人来讲唔系特别钟意食油甘鱼,所以呢个就唔评论!但系应该新鲜嘅,肉都不会太肥
其他海鲜系讲整体质素一睇其实都系一半,上枱已经睇得出,冇乜鲜味,蚝亦都系没有味道
唔紧要啦佢呢个价钱呢个份量应该都系比呢个质素🤣🤣底下仲有啲粗粉丝!

整餐食得几满足,本来没有太大期望,但系觉得佢呢度嘅刺身又几出色㖞

环境也不错,但系服务效率同质素就麻麻哋,想Chan等咗好耐要三催四请,同埋好难嗌人过嚟
午餐