2018-07-06 94 浏览
依间叫阿来既东南亚餐厅之前都略有所闻,依日行开依头,见佢开左间分店,正想揾地方食lunch,就试一试佢依页系厨师推介主餐牌都有齐所有传统东南亚菜式仲有三款二人套餐同埋各式甜品同饮品午市套餐四十几蚊有交易,今时今日算抵仲可以加钱追加小食嘢饮当然叫番个椰青啦简直系夏天消暑恩物椰汁爽甜清凉叫左个炒金边粉即叫即炒热辣辣镬气够味道十足午餐黎讲份量好大,我觉得一个人食会好饱叫番碟菜清下胃马拉盏炒椰菜苗系东南亚传统炒菜,依度炒得香而入味,我相信就算本身唔钟意食菜既人都会钟意食食东南亚菜点可以少得串烧沙嗲沙嗲酱一早已经淋左上去,好处系串烧上大部分肉都已经淋上酱,平时食串烧其实点酱有点困难讲番味道,佢系猪肉同鸡肉,两者肉味够,有咬口,而且份量都好足菠萝炒饭并非用菠萝上,仲好,因为人地成日都话个菠萝系用过既,而依度唔会有依个问题用料好足,放上好几只大虾,食落菠萝够多汁配上新鲜炒好既饭依味盐烧则鱼即叫即烧肉质鲜嫩美味,烧得好入味而且啲骨好易夹出黎,适合我依类唔识食骨又钟意食鱼既人推荐依味蛋黄鸡翼系另一必食蛋黄味好浓而且佢采用单骨鸡翼黎烧,易啲食又美味又易食,而且出面食肆唔易揾到蛋黄鸡翼,真系推介
依页系厨师推介
主餐牌
都有齐所有传统东南亚菜式
仲有三款二人套餐同埋各式甜品同饮品
午市套餐四十几蚊有交易,今时今日算抵
仲可以加钱追加小食
椰青
嘢饮当然叫番个椰青
简直系夏天消暑恩物
椰汁爽甜清凉
炒金边粉(午餐)
叫左个炒金边粉
即叫即炒热辣辣
镬气够
味道十足
午餐黎讲份量好大,我觉得一个人食会好饱
叫番碟菜清下胃
串烧沙嗲
食东南亚菜点可以少得串烧沙嗲
菠萝炒饭
用料好足,放上好几只大虾,食落菠萝够多汁配上新鲜炒好既饭
盐烧则鱼
依味盐烧则鱼
即叫即烧
肉质鲜嫩美味,烧得好入味
而且啲骨好易夹出黎,适合我依类唔识食骨又钟意食鱼既人
推荐
星马蛋黄鸡翼两只(跟餐)
依味蛋黄鸡翼
系另一必食
蛋黄味好浓
而且佢采用单骨鸡翼黎烧,易啲食
又美味又易食,而且出面食肆唔易揾到蛋黄鸡翼,真系推介
椰青
炒金边粉(午餐)
串烧沙嗲
盐烧则鱼
星马蛋黄鸡翼两只(跟餐)