2016-05-04
趁住五一劳动假期,同妈咪去观塘工厦区觅食去今次拣左呢间魔膳工房,其实经过想试好多次,而且都睇佢既食评大部份都好评,所以相信佢唔会令我失望既开12点,我同妈咪12点就准时到楼下,但楼下似乎未开,打左电话后好快就开门。上到去,无论门口装修定入面既环境都比人感觉好舒服同阔络既感觉,被安排到卡位坐,都算舒服,如果同朋友聚餐吹水应该会系个好地方。由于妈咪想食素果啲(怕肥㖞),就系素菜lunch set 果到叫左呢个露荀扒茄子豆腐($78)连田园沙律一个。老实讲,我望哂成场都无人叫呢个,呢个价钱其实餐牌上好多唔同选择都可以叫,而且可能少人叫所以都差唔多四五个字先黎到。讲返个餐先,其实就真系好大碟,翠玉瓜,茄子,豆腐各有3件,都系好大件既,全部都系煎香过,豆腐系普通平时砖豆腐既味道,外皮都算煎得ok,反而茄子虽然煎左但唔够香,内里都有少少生既感觉,其他配料我都试左啖,全部都一般无咩特别,因为成碟都系素,即使煎过哂都系淡,加左啲类似烧汁既酱加左啲味道,但我谂重口味人士一定唔会岩,想食清既可以考虑呢个。我就叫左呢个煎鳕鱼配中东小米沙律菜$88,整体外观都几吸引,岩相机食先,试左件鱼先,皮煎得香脆而且唔会
以唔过一百蚊一个人食到呢个质素,绝对系唔错!会继续黎试其他野食~~~