2018-02-12 323 浏览
呢间餐厅由开业到现在,我都是长期fans因为食物质素颇有保证,价钱相宜但近一年食物质素越黎越差今日去完之后决定永不光顾事缘今日中午自己一个去食lunch去到门口等左一阵,侍应们都好忙碌,我亦无催促他们带位终于等到一位员工同我有eye contact我也示意想入黎佢走埋黎但skip左我去左我后面个家庭问佢几位,个员工本身都黑面之后好彩有另一个员工见到我,先问我系咪一位,然后带我去座位到落单,d侍应都系悔悔气气,好似我好麻烦咁但我已经长期光顾所以都好熟悉点落单好快脆利落十秒就读完我要咩组合好啦,落完单,到沙律黎埋,前后十分钟都无人倒茶比我我唯有‘麻烦’佢地帮我倒同个黑面侍应讲,佢叫我等阵,等左五分钟都未有同另一个侍应讲,十秒就倒左比我然后我食完沙律等个铁板上,等左二十分钟我隔离个叔叔迟过我点单,但人地已经成个铁板餐都食完喇我忍唔住又要‘麻烦’多佢地一次问我个餐几时黎当然系要经过无限次同侍应擦身而过,被人见到又扮见唔到既过程先揾到人帮我追追单追完都好快黎到,味道系好食的但周边都有肉已经冻左,应该师傅整完比侍应放凉左一段时间到埋单,又玩一轮我睇你唔到你见唔到我既游戏埋完单走我又衰醒唔起拎返单储
呢间餐厅由开业到现在,我都是长期fans
因为食物质素颇有保证,价钱相宜

但近一年食物质素越黎越差

今日去完之后决定永不光顾

事缘今日中午自己一个去食lunch
去到门口等左一阵,侍应们都好忙碌,
我亦无催促他们带位
终于等到一位员工同我有eye contact
我也示意想入黎
之后好彩有另一个员工见到我,先问我系咪一位,然后带我去座位

到落单,d侍应都系悔悔气气,好似我好麻烦咁
但我已经长期光顾所以都好熟悉点落单
好快脆利落十秒就读完我要咩组合

好啦,落完单,到沙律黎埋,前后十分钟
都无人倒茶比我
我唯有‘麻烦’佢地帮我倒
同个黑面侍应讲,佢叫我等阵,等左五分钟都未有
同另一个侍应讲,十秒就倒左比我

然后我食完沙律等个铁板上,等左二十分钟
我隔离个叔叔迟过我点单,但人地已经成个铁板餐都食完喇
我忍唔住又要‘麻烦’多佢地一次问我个餐几时黎

追完都好快黎到,味道系好食的
但周边都有肉已经冻左,应该师傅整完比侍应放凉左一段时间

到埋单,又玩一轮我睇你唔到你见唔到我既游戏
埋完单走我又衰醒唔起拎返单储分
相隔唔够五秒拎返转头问啱啱找钱比我既侍应拎返张单:唔好意思,我想拎返张单
佢问我坐边度,我指住佢执紧野个位,话呢度
佢话:你未埋单个㖞
我:你岩啱找钱比我㖞,咁搞笑既
佢拎完比我向我冷笑一声:系呀,好搞笑嫁