2019-02-17 1106 浏览
每次去米线阵都好少叫其他野,一定系滋味二人餐,因为太抵食喇~不过最近食都觉得质素差左,配料减得就减,以前可以拣既鲜竹腐皮卷、柱候牛腩同黑醋猪软骨都冇哂影,汤底又时浓时淡同埋每!一!次!重复几多次都系唔记得走芫茜!同店员反覆确定佢一定系话ok冇问题,但黎到永远都系好多芫茜。。。希望可以俾啲心机保持返当初食既质素啦~不过抵食黎讲每个餐包两碗米线(两款配料)、一款特色小食、一款风味小食、菇菌时蔬同两杯冷热饮品,$159算系非常抵~👍🏻卤水鸡翼配香酥猪颈肉米线(麻辣蕃茄汤底)哩个汤底要加$2不过次次都会加,因为好多蕃茄肉好浓味,仲同麻辣好夹,鸡翼腌得好好唔会太咸,仲好大只添唔会瘦猛猛😂不过猪颈就差少少,好细块同埋太干,冇左平时猪颈肉应有既juicy特选小食拣左黑醋猪软骨因为米线配料唔俾拣🤣黑醋汁酸甜好开胃,猪软骨亦炆得够淋风味小食拣左花雕醉鸡翼以前系一份醉鸡例牌黎架,不过而家转左鸡翼😭酒味都冇以前咁浓,不过都尚算ok浓汤菇菌时蔬以前个汤真系浓味同鲜甜,但而家已经变左个普通烚菜加几条菇~😣饮品有芒果铁观音同青瓜豆浆我超钟意佢个青瓜豆浆!!两样野加埋系估唔到咁夹!最紧要系唔算好甜,豆味浓郁,以前会

希望可以俾啲心机保持返当初食既质素啦~

卤水鸡翼配香酥猪颈肉米线(麻辣蕃茄汤底)

特选小食拣左黑醋猪软骨

黑醋猪软骨

因为米线配料唔俾拣🤣黑醋汁酸甜好开胃,猪软骨亦炆得够淋

风味小食拣左花雕醉鸡翼

花雕醉鸡翼

浓汤菇菌时蔬

浓汤菇菌时蔬

饮品有芒果铁观音同青瓜豆浆

芒果铁观音
青瓜豆浆

我超钟意佢个青瓜豆浆!!
两样野加埋系估唔到咁夹!最紧要系唔算好甜,豆味浓郁,以前会个别用即弃胶杯装,而家环保就改用左可重用胶杯,成间舖都转用纸饮管(客人主动要求先提供)
黑醋猪软骨
花雕醉鸡翼