2016-07-24
还记得上年十月嘅时候去铜锣湾排队食炸鸡,记忆中味道不错~今日突然心血来潮要食韩式炸鸡,所以决定揾返佢⋯原来短期内红磡都开左一间分店~所以决定到红磡觅食啦~红磡分店门面同铜锣湾差唔多,铺面比铜锣湾大,但就唔见有人龙,店内客人亦只坐满七成左右,记得上次个promo系芝士味嘅炸鸡,而今次系香蒜味炸鸡~但呢两种味道都唔系我今日嘅目标,今日目标系原味炸鸡同秘制辣味炸鸡$128(十件)!仲order左一杯可乐同粒粒青提冰特饮~餐前小食有三款,辣泡菜、大豆芽、酸白萝卜,之前铜锣湾order左炸鸡要等15分钟!但今次⋯真系5分钟都唔使,就已经可以上台~效率快左咁多嘅?⋯有点意外!眼见炸鸡好似唔同左⋯外表好似炸得过了火?干干的!但⋯点解全部都系鸡锤??点解会咁架?乜唔系应该有鸡嘅其他部位,鸡亦、鸡上脾呢?说好的韩式炸鸡呢?忽然间有啲被骗的感觉! 原味炸鸡同辣味炸鸡嘅分别,只系将原味炸鸡淋上香辣酱,而且辣酱又唔均匀包唔晒成只鸡锤⋯好求其!卖相差!真系好求其!实物与图片分别太大了吧?诚意何在?炸粉又厚,鸡肉汁呢?肉质偏干,冇味嘅!天呀⋯真系预计唔到会咁,今次完全中伏!粒粒青提冰酒味都几偏重,初初以前粒粒青提
原来短期内红磡都开左一间分店~所以决定到红磡觅食啦~
粒粒青提冰酒味都几偏重,初初以前粒粒青提系有提子,因为见到图片系有提子存在,点知饮极都冇,用匙羮搞极都揾唔到⋯$45一杯,唔值啰。
唉,浪费了我对韩式炸鸡的期待心情真系好失望!所以连相都唔想影,但必须要写返个食评给予一个警惕!咁样嘅质素,收咁样嘅价钱?凭乜野呀?如果没有心、没有诚意,请不要开分店了!初衷何在?是否已改善了营销策略?名气大了就可以任意妄为?对得住专诚去捧场的食客吗?价钱贵唔紧要,但请与食物质素成正比!可惜质素连肯德鸡都不如,只有鸡锤嘅炸鸡,倒不如帮衬m记算啦。
质素真系普通得紧要!没有下次了