2017-06-07
月尾出左粮,梗系要食番餐好。黎到老字号西餐厅 – 「太平馆」。今晚餐厅食客唔多,加上柔和嘅灯光,所以有种好宁静的感觉。餐厅招牌菜是焗梳乎厘同瑞士鸡翼,亦都系为左呢两样而黎。但望下餐牌,散叫就唔系咁抵食,所以叫左个招牌2人套餐,打算食完再叫焗梳厘。提供湿毛巾,而家好少餐厅有。汤跟小餐饱一个,微暖,无咩特别。海龙皇汤 – 好足料好浓,有虾,带子,但饮落有啲腥,饮左一半放弃左。烟肉炒杂菜 - 炒杂菜有烟肉片,甘笋,黄椒,西兰花,椰菜花,味道不错。太平馆瑞士鸡翼 (6只) – 鸡翼大只好滑,好淋,唔驶好用力就食到。可惜瑞士汁只系得表面,完全无渗入到鸡翼入面,失望。太平馆瑞士汁炒牛河 - 牛肉算嫩,河粉都弹牙,可惜瑞士汁过多,偏咸。甜品: 雪糕 + 饮品 (咖啡) 最后都无心情食焗梳乎厘。整体黎讲,今餐好失望,难怪周边食客都系游客。五百几蚊食呢餐,质素超级下降,真心觉得唔抵食。
今晚餐厅食客唔多,加上柔和嘅灯光,所以有种好宁静的感觉。
提供湿毛巾,而家好少餐厅有。
汤跟小餐饱一个,微暖,无咩特别。
甜品: 雪糕 + 饮品 (咖啡)