2020-08-04
行左好耐,揾左好耐先揾到仲有间开紧嘅甜品店~就叫左感觉最好食嘅抹茶心太软试下🙈⠀⠀🍵日本蕨饼抹茶心太软伴抹茶雪糕🍦 $65⠀✤ 有流心效果🙆🏻♀️ 啲抹茶浆都几多😂一切开就好似泉涌咁倾泻出黎⠀✤自己觉得个抹茶浆个味都几香浓,都重抹茶味~而且甜味适中~唔会死甜,而抹茶嘅回甘味又唔会好苦,同我地平时食开好食高质嘅心太软同一个甜度😆 ⠀✤心太软同雪糕真系perfect match🥰因为有冰火效融嘅感觉🥰 不过我自己就觉得心太软个抹茶味浓度高过抹茶雪糕~所以自己就觉得心太软比较出色😂⠀✤抹茶蕨饼同白玉就正常质素😂同雪糕食真好match,可以唔洗咁dry,得心太软食🙆🏻♀️可以不时换换口感味道🥰((其实好有以前食紧某间L_g-on入面甜品甜嘅抹茶雪糕杯个feel😂))⠀⠀Overall我都觉得唔错,但个人就觉得未到惊艳🙈 正常好味嘅水平😆但去开𠮶头又想食甜品嘅,不妨可以试试☺️⠀⠀
🍵日本蕨饼抹茶心太软伴抹茶雪糕🍦 $65⠀