2016-08-27 23172 浏览
这类dinner buffet 有welcome drink, 可选红白酒及果汁,因好多海鲜,我见大部分人都点左白酒,虽然唔识饮但都易入口。面对住超大维港景,系唔错既享受比平时既buffet, 呢度既感觉再relax d!海鲜虽然没有生蚝,但选择好多,原只龙虾,蚶仲脱埋壳,好周到! 肉质新鲜其实仲有青口,虾,原只鲍鱼,特别推介蚬,好鲜甜, 同埋面包蟹好多膏刺身唔系太多选择,6款,推介既系注明西班牙的吞拿鱼, 有油花的, 仲要话系西班牙,食得更放心,只系有少少筋,但都encore 左时日精选系三文鱼籽寿司饭,其实海鲜都已值回票价食完咁多海鲜,建议大家饮热汤暖暖胃, 呢度有三款汤,我选了海鲜浓汤,有虾味,又唔会太糊、太浓主菜都好多款,有炖牛面颊,鸭腿,烧原条牛肋骨,其中煎鹅肝系推介,肉质软霖中带爽照烧汁三文鱼系另一推介,肉质嫩滑度高,只系个人来说甜左少少。全场最满意既可算系盐焗原条大sea bass, 盐石破开, 即时取肉分给客人, 肉质同银雪鱼一样有油香的, 而且嫩滑无比,可惜只系全晚供应一条,无得encore.说真的,仲有好多主菜,但quota有限,真系食唔晒所有款,我谂只食左3分1主
比平时既buffet, 呢度既感觉再relax d!
时日精选系三文鱼籽寿司饭,其实海鲜都已值回票价

说真的,仲有好多主菜,但quota有限,真系食唔晒所有款,我谂只食左3分1主菜....

甜品方面,拿破仑系精选,上面配无花果及桃肉,好松碎,又唔太漏
呢度甜品选择亦多,千层蛋糕都4种口味,8点左右开始即场焗梳乎厘,可惜太多人,唔想去排。新鲜生果亦唔行,除左西瓜等一般见到既生果,仲有红木瓜粒,原个芒果,桃片

虽然8百几的自助餐算系数一数二,但整体食物选择多,质素高,服务同海景,真系有返一d额外既野比到你, 所以一分钱一分货是对的,呢度有佢既价值。
  • 甜品
  • 冷盘