2022-08-21
今日去开佐敦𠮶边做嘢,夜晚见到一间新开嘅上海小店,突然好挂住小笼包同鸡丝粉皮🤣所以最后都系入去试吓🫶🏻餐厅装修光猛,枱与枱之间亦保持足够空间,今次坐卡位非常舒服👍🏻另外每台都有一个热茶壶,麦茶都几好饮,啱晒养生嘅我。打开Menu好多野都好想试😝最后我哋两个人叫咗水煮牛肉,小笼包,鸡丝粉皮,红油抄手。先讲小食,小笼包真系皮薄馅靓!劲小心夹,好惊啲汤泻晒😂热辣辣食超juicy。鸡丝粉皮可以拣麻酱或者麻辣,我哋就拣咗麻酱,呢度真系我食过最多鸡丝既一间,同啲粉皮比例系一比一,啲鸡丝亦都几滑,用咗有粒粒花生嘅花生酱🥜啱晒我😍。红油抄手都好足料,精粹在于个汁,够惹味,但我个人觉得可以再辣啲,三款小食都好高质。我哋嘅主菜水煮牛肉真系非常推荐!性价比极高,依个size平时其他地方食一定要三位数,呢度$98就食到。超大盘,起码系两至三人份量,牛肉好嫩滑,厚度适中,大块有口感。另外仲有好多芽菜同薯粉,两样都系好吸味嘅配料,所以食落真系好重口味,啱我🥰整体来讲,呢度选择多,食物质素亦都好好,最紧要系环境坐得舒服同干净。一定会再有下次😊期待下次叫多啲小炒试吓。