2023-01-04
每次行过呢间满天星都见长长人龙,但门口价钱牌都算高不可攀。因为羊群心理,前几日见得十几人排,就排队一试。点知唔够三分钟就可入座。基本上细台系可以直入。始终年纪大咗,肚皮唔争气,只能浅尝。本身打算先食主菜,之后再试甜品。所以唯有只叫两个主食,留肚等食甜品。因为first love 效应,所以心思思叫咗个拿破仑意粉。上碟时明显份量大小同剧中所见有好大分别。呢碟意粉应该五啖就可以食完,赶时间食晏真系不错嘅选择。个汁比平时酸好醒胃,令您食欲大增,可惜份量太少,到喉唔到肺另外个碟咖哩饭同佢就明显有分别。始终一碟加一后差不多要$200碟嘅咖喱饭,都要有啲卖点。炸虾明显比坊间大只,唔系平时坊间质素。咬落去吉列浆松化,虾新鲜弹牙。采用兰王蛋嘅关系,蛋嘅颜色比平日嘅鲜色好多,打咭时确实比较吸晴。但食落同Coco 咖喱屋比较,质量相差不多,但价钱贵over两倍。食完再叫甜品,发现绿茶味嘅甜品全部都落架。而其他available items又唔系我杯茶。唯有落去Shake Shack 买杯Milk Tea Shake 仲好。食完呢间,发觉Shake Shack 性价比真系好得多。总括来讲,试一次就够了!无咩
食完呢间,发觉Shake Shack 性价比真系好得多。
总括来讲,试一次就够了!无咩事我都系食返Coco 咖喱屋