2022-09-17 183 浏览
今日整完野,屋企人话想食芒果糯米饭,咁见呢间最多like就信佢啦,去买外卖走. Ok. 原价68减7蚊到加盒2蚊,63蚊,我觉偏贵,但相信有质量既,照买. 然后一边做野一边等,有喇,一拎就走,赶住返屋企.返到去,比屋企人食,一睇,问去边到买架? 高级餐厅黎架? 如果唔系,好揾笨㖞,少得咁可怜. Ok. 咁试试系咪好高质所以好似法国餐咁咁少啦,食落,普通料黎ja㖞,冇咩特别丫,正常货,唔系特别高质丫. 完全令我一面尴尬,我又唔系唔肯比钱丫,比屋企人食好d,拣间多like架啦,定系我离地,唔识野,宜家普遍两匙羹既芒果糯米饭系要成63蚊,系正常. 真系唔好介意我乡下仔. 但对于我地黎讲系非常差既体验. 揾好野食变被揾笨咁. 钱系要赚,但都要赚得个客觉值得比你赚先得架. 唉.

芒果糯米饭
2022-09-17