因为今日经开奥海城既关系,晚饭就选址左喺大角咀,Openrice左阵就决定试呢间排名第一既主题餐厅(睇漏赞助两只字⋯⋯)虽然无影相,但舖头装潢系花左心思既,墙身系街头图鸦,灯光颜色偏暖和几舒服。但啲枱櫈掂落好笠痴痴,感觉唔太好话系主题餐厅但比较似港式茶餐厅,坐低左举手举左成十分钟先有人理我地,落完单最先上饮品,但居然同其他枱调转左我点既系是日套餐之一:白汁板烧鸡扒蛋包饭,$44包杯热饮。块鸡扒就免提,只系煎鸡扒,大约2/3只手掌大小,鸡皮煎得唔脆身,仲要又厚又多肥膏,配埋浓稠既白汁口感好呕心蛋包饭其实系炒蛋pat上啲饭度,不过算啦食得茶记都预左唔方正宗起码蛋望落都滑既唔会炒得太老,应该无死啦。但结果真系有惊无喜,啲蛋包「饭」完全无味!!莫讲话无任何青豆之类配料,无茄汁味之余仲要颜色唔均匀,好似食白饭咁,难以下咽男友拣既系秘制咖哩海贼王($53),原先配白饭,+$8转左印度薄饼。结果块薄饼细到!!睇图可见一块同匙羹差唔多大细,加$8转完都系得四块,女仔都唔会够饱咖喱味道平常,偏辣,面头摆左块炸鱼柳,有两只虾、蟹柳同蚬,配料系椰菜同两粒薯仔,份量少得惊人。鱼柳差唔多同块薄饼咁薄,真心大快活
因为今日经开奥海城既关系,
晚饭就选址左喺大角咀,

虽然无影相,但舖头装潢系花左心思既,
墙身系街头图鸦,
灯光颜色偏暖和几舒服。
但啲枱櫈掂落好笠痴痴,感觉唔太好

话系主题餐厅但比较似港式茶餐厅,
坐低左举手举左成十分钟先有人理我地,
落完单最先上饮品,
但居然同其他枱调转左

白汁板烧鸡扒蛋包饭

我点既系是日套餐之一:白汁板烧鸡扒蛋包饭,$44包杯热饮。

起码蛋望落都滑既唔会炒得太老,应该无死啦。

但结果真系有惊无喜,啲蛋包「饭」完全无味!!

秘制咖哩海贼王饭

鱼柳差唔多同块薄饼咁薄,真心大快活早餐果块都厚过佢

结果贵夹唔饱地食左$105,果然广告信唔过

2017-12-15