2018-10-04 37 浏览
即兴同朋友食个lunch,朋友拣左呢间新开嘅店。我谂佢同隔离嘅酒店同一公司,仲心谂佢应该都做多啲酒店客生意,点知入去又不尽是。每个餐由$68到$128不等,有前菜 (沙律/汤),主食及饮品 (咖啡/柠檬茶唔使加钱)。深水埗区黎讲系偏贵,不过坐得舒服都可以嘅。 (埋单先知午餐有九折)我同朋友拣左两个面波隆那猪肉酱寛面,$68)寛面都系我地钟意嘅烟“un”口感,猪肉略少,但有茄膏酱搭够。都有蒜香味。芝士鲜茄牛肉酱千层面 ($73)味道较上一碟淡味,但都好够味。一食就感受到鲜茄🤣🤣 (食到蕃茄味,但都食得出有落唔少茄膏),有六至七层千层面,同大厨都落左唔少芝士,好正 😋😋😋 两个餐我都推介,但最最最好食系送嘅牛奶布丁细细杯太唔够喉,滑滑的,唔太甜,有奶香味,为呢一餐有完美句号。 睇其他人都推介手打pizza. 下次食下先。

我同朋友拣左两个面:

(波隆那猪肉酱寛面,$68)

芝士鲜茄牛肉酱千层面 ($73)

两个餐我都推介,但最最最好食系送嘅牛奶布丁

睇其他人都推介手打pizza. 下次食下先。
2018-10-03