2022-08-14
去赤柱都会钟意喺赤柱大街度食埋个晚饭睇日落。我哋行经过每间舖头都好热情咁招揽我哋。我哋都系排除法,唔想食连锁,睇埋Menu价钱,就食呢间。Nachos 偏硬,但点酱相对地方便。个酱好出色,好龙口嘅芝士味同肉酱混埋一齐,好食。我哋仲叫咗油封鸭腿炖饭,但系有啲失望,见到佢入边有牛肝菌谂住会有好香嘅菇味。点知都系唔够。但味道唔错同埋亦都叫咗coronarita,$98非常大杯,两个人share都唔过分。有啲口痕再叫多个酥炸鱿鱼,鱿鱼有嚼头,充满调味香料,好食。最后我哋留意到佢嘅甜品唔系𠮶啲鬼佬心太软定系窝夫,外表精致所以决定叫一碟。呢个叫椰子慕丝。椰子味嘅mousse同芒果拼埋一齐,甜味中带一点酸味,感觉清爽,系出色嘅。呢餐埋单$576,以赤柱大街消费来讲算系唔贵,同埋可以坐2楼望海景凉冷气,未必间间有得咁拣
有啲口痕再叫多个酥炸鱿鱼,鱿鱼有嚼头,充满调味香料,好食。