话说我应该都成十年都冇去过赤柱,今次就被呢间充满欧陆风嘅小黄屋吸引而来,系赤柱大街离远都会看到呢座💛鲜黄色嘅建筑,好惹人瞩目😎!上网睇介绍原来佢仲系一座三级历史建筑,前身为蓝色,后来2000年被餐厅改成鲜黄,仲系《大叔的爱》拍摄场地之一呢😍!而呢间#BeesyBay 就系上年12月尾先进驻,餐厅楼高三层,店内环境同境色都好靓,好有外国渡假feel,到处都系打卡位,最靓一定系露台位置,可以望到海景同美利楼,感觉都好chill,有d遗憾系我地去当日系阴天🙈,只好自己后期P返个蓝天😂另外顶层仲有个天台,有多张灰色大sofa,都几舒适同好啱打卡🤗而食物方面,我地就叫左个afternoon tea set,有金色圆形嘅三层架装住多款咸甜小食,打卡一流📸我就偏好咸点多啲,推介smoked salmon, mini bellini avocado & grill prawn,呢款多士好香脆,配上三文鱼同牛油果都好夹,而甜点款式都系比较经典的,如cup cake,macarons,柠檬挞等,最爱就系tiramisu,香浓又软滑😋!仲叫左个炸芝士波(卡门贝尔)配金巴利汁,芝味十足,仲有Fish & Ch
话说我应该都成十年都冇去过赤柱,
今次就被呢间充满欧陆风嘅小黄屋吸引而来,
系赤柱大街离远都会看到呢座💛鲜黄色嘅建筑,好惹人瞩目😎!

上网睇介绍原来佢仲系一座三级历史建筑,
前身为蓝色,后来2000年被餐厅改成鲜黄,
仲系《大叔的爱》拍摄场地之一呢😍!

而呢间#BeesyBay 就系上年12月尾先进驻,
餐厅楼高三层,店内环境同境色都好靓,
好有外国渡假feel,到处都系打卡位,

另外顶层仲有个天台,有多张灰色大sofa,
都几舒适同好啱打卡🤗

如cup cake,macarons,柠檬挞等,
最爱就系tiramisu,香浓又软滑😋!

仲叫左个炸芝士波(卡门贝尔)配金巴利汁,
芝味十足,

仲有Fish & Chips,配上三款酱汁,
炸鱼柳超大份,内里肉质亦依然keep到嫩滑,
而薯条份量都好多,炸得金黄香脆🥰!
下午茶