2019-04-08 48 浏览
数数手指,原来已经有2年没有回过日本了!今日正值月圆,思乡心情特别浓......人在大围,食肆不少,但想找间日本餐厅却不易。走到田心村附近,看到这间门面充满日本风情的店,下意识决定一试。看完menu,我旋风式的点了数道菜。首先点了松叶蟹脚沙律,蟹脚是刺身😳,超鲜味,一啖就令我谂起大坂蟹道乐!极高性价比,可以话系必点。之后系呢度招牌嘅彩虹海胆丼。放在饭上面的有超鲜甜嘅海胆,肥美嘅三文鱼腩,鲜味粗壮嘅海虾,还有几款不同刺身😋!食落去真系有北海道🗻嘅味道!接住嘅杂锦天妇罗亦有惊喜,除了种类繁多外,其中的虾头天妇罗简直是邪恶轴心😍, 超多虾膏,这个菜很难在香港吃得到!烧油甘鱼头啖啖油香,又多肉,真系食鱼有鱼味。最后嘅炒杂菜正正常常, 总算是均衡饮食👍。埋单仲有coupon送,下次再食仲抵食咗!如果下次去大围我一定会再食!

看完menu,我旋风式的点了数道菜。
松叶蟹脚沙律

彩虹海胆丼

杂锦天妇罗

烧油甘鱼头

烧油甘鱼头啖啖油香,又多肉,真系食鱼有鱼味。
炒杂菜

最后嘅炒杂菜正正常常, 总算是均衡饮食👍。

2019-04-08
松叶蟹脚沙律