2016-09-27
朋友想食韩国野, 又向铜锣湾, 就念起依间。 由于佢向唔起眼既位置, 所以唔去开果层都唔知会有依间野。 星期六中午1 点,都唔多人。地方几大, 电视播住韩歌,走年轻人路线。佢打正旗号系开Korean dessert,即系雪花冰, 虽然我果人普通雪花冰, 因为好似净食紧冰咁, 料又平但买到贵一贵咁。见左有set ,天气又热,都系试一试。蜜糖炸鸡($100),唔驶问, 一定系first choice , 一碟六只鸡槌, 酱系咕噜肉既甜酸酱,重有d 洋葱同黄椒,未食之前已经怀疑系咪佢比错左我地, 因为同想像有好多蜜糖完全唔同,问完个员工,佢话系依碟。 带住半怀疑,食第一啖,都系觉得冇蜜糖味,灰左。 食多两啖又觉得有好好好少既蜜糖味。 原来佢只系系咁意, 加左少之又少既蜜糖向上面, 失望。 不过甜酸酱系好开胃既,炸鸡翼永远都系咁好食架! 炸酱拉面set ,包一柸野饮同红豆雪花冰 $200炸酱味一向都唔系 我柸茶,所以我唔特别comment 啦, 但个红豆炮冰, 坚好味, 佢冰系重重既牛奶味同有黄豆粉, 配上少少甜既红豆,同''烟韧''既 年糕, 中间重有好多类似Mochi 一粒粒,好口
炸酱味一向都唔系 我柸茶,所以我唔特别comment 啦, 但个红豆炮冰, 坚好味, 佢冰系重重既牛奶味同有黄豆粉, 配上少少甜既红豆,同''烟韧''既 年糕, 中间重有好多类似Mochi 一粒粒,好口感。 黄豆粉同红豆好味好夹。