2023-03-20 261 浏览
𝕋𝕨𝕠 𝕘𝕚𝕣𝕝𝕤, 𝕥𝕨𝕠 𝕤𝕥𝕠𝕞𝕒𝕔𝕙𝕤, 𝕗𝕦𝕝𝕝 𝕠𝕗 𝕤𝕨𝕖𝕖𝕥 𝕔𝕠𝕟𝕧𝕖𝕣𝕤𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟𝕤 𝕒𝕟𝕕 𝕔𝕒𝕜𝕖𝕤👯‍♀️好友带左我去间新 cafe🎐,weekend brunch time 呢个时段好舒服🦭,又唔会太晒,坐室外座位影靓相📷就拣张藤椅坐 fit 晒。拣左个好丰富既牛肉汉堡窝夫,英文叫 All You Can Have 🏋🏽‍♂️,材料包括牛肉🐃、烟肉🥓、椰菜沙律🥬、太阳蛋🍳、洋葱🧅、芝士🧀,有时贪心一点都唔过份😈。仲有粗身脆薯条🍟伴碟,两个人 share 一定满足。🧇All You Can Have: Beef, Bacon, Coleslaw, Sunny Side Up, Onions & Melted Cheese | $158当日有甜品胃两个👧🏽👧🏻,所以都不知好歹嗌左两款甜品:黑莓朱古力忌廉海绵蛋糕🍰,配埋忌廉同 jelly 口感好松软,又唔会太甜👅。而玄米茶巴斯克芝士蛋糕就好香茶味🍵,芝士都好浓味🧀,蛋糕唔会太实,喜欢 basque cheesecake 既朋友一定喜欢。小店每日都有好多甜品款式🍥,下次再访要试试其他口味呢💁🏽‍♂️。🍫Blackberr

🍫Blackberry Chocolate Shortcake | $68
🍃Genmaicha Basque Cheesecake | $66

Non-coffee 都有唔少选择🧚🏻‍♀️,抹茶鲜奶多层心心💚见到都觉得开心,抹茶够甘香;Lotus 饼就食得多,海盐 Lotus 鲜奶都系第一次试😙,甜到 lumlum 猪~

🎍Matcha Latte | $50
🥨Salted Lotus Latte | $55

餐厅内最喜欢就系几盏玻璃吊灯😍,花花玻璃灯罩充满文青感觉💠,配衬埋其他干花同小饰物,美美的🌼。

值得一提既系好欣赏店员(老板?) 既态度✨,除左主动介绍甜品特色,仲帮我地搬台🤣,同埋任我地攞起道具影相🌿,好贴心喔。

早餐