2021-10-31 76 浏览
位于油麻地与佐敦交介嘅不籽是咖啡,系一间近期深受欢迎嘅文青风Cafe。餐厅终于喺港岛区开咗分店,选址于西营盘。同本店一样,西营盘店都系木系装潢,加上门外靓靓嘅打卡位,同样极具优闲风格。温泉蛋北海道十胜椰子牛炖饭炖饭有唔通嘅菇类,再加上温泉蛋,捞匀嚟食蛋香浓郁好惹味。十胜牛就以一口牛嘅方式程现,可以连饭一啖入口,完全照顾好食客。海盐焦糖鸡翼鸡翼已经预先拆成单骨,方便食客进食。鸡翼炸得好脆口,面头再淋满海盐焦糖酱,香甜惹味。依然系我中意嘅小食嚟。焦糖香蕉枫糖核桃雪糕配牛角酥窝夫最特别嘅地方系用咁牛角酥嚟做窝夫,再加上榛子朱古力酱,完全系食到停唔到口。热情果高山茶除咗热情果,杯内仲有粒粒嘅菠萝,同野莓梳打唔同嘅酸甜味道,配合高山茶,带出一种清爽嘅感觉。野莓梳打酸甜嘅野莓,配合梳打带嚟嘅气泡,绝对系好夹嘅配搭。

野莓梳打
酸甜嘅野莓,配合梳打带嚟嘅气泡,绝对系好夹嘅配搭。