2021-03-30
去Cafe唔一定净系饮咖啡☕️依家好多Cafe嘅食物质数都唔错,香港老牌Cafe 《Urban Coffe Roaster》就系其中一个例子😌铜锣湾新店走工业风,店内环境以木🪵、水泥同金属作配搭,店内以一道木墙及黑色铁闸作区域嘅分隔,令感觉🈚️咁压迫。🦀CRAB MEAT DONBURI W/ DEEP FRIED SOFT SHELL CRAB 松叶蟹肉饭配炸软壳蟹🦀成只碟咁大嘅炸软壳蟹非常引人注目👀食落酥脆多肉又juicy‼️将流心温泉蛋🍳饭🍚同蛋黄酱拌匀,味道唔会太浓,同炸软壳蟹一齐食反而感觉🈚️咁腻👍🏼🍝SMOKED TOMATO, EGGPLANT WITH DRIED BEAN CURD SPAGHETTI 烟熏蕃茄豆干茄子意粉🍝适🈴️素食人仕嘅一款主菜‼️烟熏过嘅蕃茄味道更加浓郁,茄子条🍆清甜唔会太林。最特别系🈚️谂过原来豆干同蕃茄汁意粉系咁夹😍🐥DEEP FRIED CHICKEN WINGS W/ MAYO 炸单骨鸡翼配蛋黄酱🐥香脆单骨鸡翼食嘅时候好方便,令食落感觉啖啖肉🍗点埋以红椒粉🌶️调配嘅蛋黄酱,唔辣之余,视觉上同鸡翼嘅颜色更一致,亦更惹味😋