2021-11-03 534 浏览
呢间舖头喺诚品入边,买嘢仲可以用诚品会员卡储分。喺诚品行咗一阵睇吓书再饮下野都几好。环境系十分之文清嘅,配合返诚品书店嘅氛围。好啦饮品都系走健康路线,有果茶,冰沙,普通茶等等。Menu上面都好贴心咁讲咗孕妇系唔可以饮碟豆花茶之旅嘅安全提示。今次就拣咗铁观音奶茶。有啲可惜嘅系佢剩系得少甜,冇得拣微糖。俾钱嘅时候先明白呢间舖头名嘅意思。走杯即系话佢唔会比杯你,佢expect你自己攞杯,如果要佢比杯要加两蚊。Umm环保系好嘅,但系呢一样野系我眼中比较似系营销策略,可以令到自己饮品”睇落”好似平啲之余又可以sell自己系环保。譬如话Starbucks都有类似嘅政策,如果你自己带杯就会再减$3我觉得呢一个做法会比较好。饮品味道一般主要都系sell环保😂

铁观音奶茶

饮品味道一般