2023-02-13
🍽NACASA Café & Bar (上环)📍上环华里5号地铺⭐️前菜1.香草蘑菇忌廉汤🍄这个蘑菇汤很顺口,没有特别浓稠但淡淡的忌廉味带出了蘑菇的鲜味,加上香草嘅味道,为这个蘑菇汤增添层次感。2.黑醋配沙律菜🌱沙律菜十分新鲜,里面还有我最喜爱的火箭菜,加上黑醋的酸甜味道,让人胃口大增。⭐️主菜3.喇沙海虾意大利粉🍤喇沙汁有淡淡的椰奶香味,海虾好大只,口感弹牙有鲜味。另外,里面仲有豆卜,吸收晒喇沙嘅精华,真系好吸引。呢个意粉分量都好多,真系岩晒咁大食既我呀。4. 韩式咖喱蜜糖猪肋骨配香酥煎饼🐷自家制造嘅咖喱蜜糖汁,感觉比较新奇。蜜糖味比较重但有淡淡的咖喱味道,都几特别。猪肋骨真系煮到好腍,入口有化化地既感觉。配埋香煎酥饼,真系一绝。⭐️饮料5.Dark Chocolate 🍫本人最爱嘅黑朱古力,香浓浓郁,唔会太甜。上面有几粒棉花糖做点缀,同埋佢拉花拉到好靓,见到有啲唔舍得饮。6.Pink Lady ( Mocktail )🌸迷人嘅淡淡樱花粉红色,真系令人有少女嘅感觉。佢有淡淡的玫瑰香味,里面加入咗梳打水,甜甜地,饮完成个人都好舒服。环境:💛💛💛💛💛5/5卫生:💛💛💛💛💛5/5食物:💛💛💛💛🤍
📍上环华里5号地铺
6.Pink Lady ( Mocktail )🌸
环境:💛💛💛💛💛5/5
卫生:💛💛💛💛💛5/5
食物:💛💛💛💛🤍4/5
价钱:💛💛💛💛💛5/5 (💰534/2= $267)
P.S. 佢嘅环境充满着摩洛哥风格,特别系佢哋七彩缤纷嘅灯饰,真系令到人哋好放松,好似去咗旅行咁。佢哋嘅服务态度亦都好好,有求必应,真系好贴心。有时间真系唔会再返嚟,享受着充满摩洛哥风格嘅空气。