2018-11-13
今日住系观塘既朋友约左我出去倾计,就约左我去系Apm旁边行一分钟就到既御前大江户去食放题,一试佢既矶烧任食放题。一去到就比佢带有江户时代装饰既高楼底吸引左,好开扬,好舒服。而每张枱都有一个卡式炉作矶烧之用。而系点餐方面,佢用平板电脑点餐,既方便,又快捷,又准确唔会有错漏。首先不用入单,店员来了一个矶烧海鲜并盘。蚝,鲍鱼,蟹,虾同扇贝等既贵价食材一次过送上。每一样都好新鲜味美,佢地仲准备左张纸仔介绍每种食材需要烧几耐同点样烧法,十分之细心,唔够仲可追加部分配料,赞好。之后我出左去自助bar拎野饮,各种饮品,小食,汤品同甜品一应俱全,随意任拎,推介。点菜方面,点了个刺身并盘,推介鲍片弹牙有鲜味,而三文鱼方面则肥瘦刚刚好,也是一个不错的选择。其他菜式方面,印象最深制的是熊本一口牛同鸡软骨。一口牛入口即溶,有牛味,正! 而鸡软骨硬度刚好,食到鸡既鲜味。如果想又食矶烧,又食刺身,又想样样食少少,这𥚃真的是不错的选择!
之后我出左去自助bar拎野饮,各种饮品,小食,汤品同 甜品一应俱全,随意任拎,推介。