2023-10-30
朋友知我钟意花花💐所以特别带我去一间叫做「就是偏偏喜欢你」嘅餐厅。只系听个名都觉得好浪漫💕上到去餐厅,装修风格果然满溢少女心,以花花为主题,周围都充满仙气,从花墙到餐厅内嘅鸟笼座位,处处都系打卡位。我哋点咗两份$288元嘅四菜套餐,包括汤🥣、沙律🥗、主菜🍝、甜品🧇同饮品🍹。南瓜汤一上枱已经令我哋「哗!」咗一声,因为简单嘅餐汤都配上南瓜子,忌廉同干花,卖相精致💖店员仲好细心咁提醒我哋D汤好热。🍝拿破仑蕃茄海虾意粉,有四只弹牙大虾🦐,蕃茄酱汁🍅香浓,意大利煮得啱啱好,烟烟靭靭,挂满酱汁,仲有好多新鲜车厘茄添!🍝香草忌廉烟三文鱼意粉,酱汁融合咗香草嘅芬芳同忌廉嘅浓郁,烟三文鱼嘅烟熏风味与鲜嫩嘅质感相结合,给予意粉独特嘅口感。🧇招牌粉红甜心心💖 粉红色窝夫颜色可爱,酥酥脆脆,上面洒满糖霜同朱古力酱,仲有一球软滑嘅云呢拿雪糕,完美组合。餐厅每一道菜嘅制作都非常用心,环境舒适悠闲,仲有一只好可爱嘅兔仔🐇可以买粮食喂饲。用餐之后,我明白点解餐厅叫做「就是偏偏喜欢你」,因为餐厅实在集合晒会令人喜欢嘅优点💕