5天前 0 浏览
朋友话一定要嚟呢度食,不要计较环境、服务,最紧要系镬气同食物,早已听闻过只系没有太大勇气,同埋要人多先至可以食到,每碟份量都几多下,结果大家都满意,觉得系可以再翻兜,唔系环境卫生恶劣,只系格局破旧咁解🫡———————————————————————————.🥢美极鱼尖🐟💬鱼尖即系鱼鲛,最好食嘅位置,煎到好香脆,非常之干身,美极鲜味唔驶多解释,一人一件过最好不过🫡.🥢枝竹半腩煲🍲💬超级足料一眼都睇到,羊腩非常腍滑入味,酱汁又够浓郁,枝竹都入晒味,真材实料有水准🫡.🥢榄菜四季豆鲜鱿🦑💬鲜鱿又粗又爽,份量亦唔少,榄菜四季豆炒到刚好,同样系爽口唔腍无过龙🫡.🥢金沙黄金鱿鱼🦑💬见到鱿鱼咁厚实,叫多碟黄金炸鱿鱼要嚟佐酒食。一粒粒原粒炸,想像到一只鱿鱼本身有几大只,先至有咁大粒,真心劲🫡.🥢潮阳来不及🍌💬唔叫唔知有段古,原来系炸香蕉🍌加埋糖冬瓜一齐炸。因为相传有户人家请客唔够𩠌,去再添食材恐怕「来不及」,于是乎随手攞起挂住嘅香蕉🍌去炸,居然变成家乡名菜,实在学到嘢🫡
———————————————————————————
🥢美极鱼尖🐟