2018-09-30 116 浏览
去apm行完街, 朋友话带我去附近有好嘢食, 佢话信我啦, 原来我哋去 Go Inside Kitchen, 个名好贴地, 讲明系" 入厨得食" , 我好期待吖! 餐厅喺工厦楼上, 采用开放式厨房设计 ,令到厨师同客人产生互动,更加投入!呢度有set dinner食,仲好丰富吓, 有沙律、餐汤、主菜、甜品同埋茶啡。 沙律可以3拣1, 主菜5拣1, 甜品3拣1 …朋友叫我冷静冷静, 佢话因为饮完下午茶,依家仲未好肚饿 ,所以保留权利,下次先试 set dinner, 今次就叫住 a la carte (单点) 食住先啦! 我哋叫咗两个前菜, 第一个系巴马火腿伴蜜瓜田园沙律, 咸香味嘅巴马火腿同蜜瓜向来都系绝配, 再用埋无花果黑醋汁嚟提鲜, 无敌呀!另一个前菜系法式芝士烟肉焗蚝, 如果你系芝士控,一定冇失望, 厚厚嘅软芝士包住烟肉丝,铺满喺蚝上面再焗到金黄色!主菜系墨鱼汁鲜虾意大利饭, 黑卒卒嘅墨鱼汁同埋墨鱼粒铺满饭面, 我钟意个饭嘅质感, 食落口烟韧之中有头。 我哋两个食完个口黑掹掹 ,个样好搞笑!原来Go Inside Kitchen系间聋健共融嘅社会企业, d待应姐姐好好笑容有
, 我好期待吖!

巴马火腿伴蜜瓜配田园沙律

巴马火腿 parma ham

法国芝士烟肉焗蚝

墨鱼汁鲜虾意大利饭

原来Go Inside Kitchen系间聋健共融嘅社会企业, d待应姐姐好好笑容有礼貌! 我哋七点钟埋单,开始已经有好多枱客,形形式式,有朋友聚会、 屋企开餐、 小情侣拍拖…… 可能大家觉得喺呢度既可以享受美食, 又可以支持听人人士就业,发挥正能量!

2018-09-29
巴马火腿伴蜜瓜配田园沙律