2020-03-23
起尖沙咀行去佐敦嘅时候见到有间gelato 专门店,见好耐冇食就决定入去试下。望望店内装修其实有啲似coffee shop,都系自助形式,除左gelato 外,仲有三文治🥪蛋糕🍰tart🥧等等。但卫生环境就唔算好好,虽然有人执嘢,但啲枱都仲系有啲上一手溶左嘅雪糕我迹。而且啲枱有啲急,行嘅位置都唔算多。餐牌设计冇咩特别,赞唔落手,如果有兴趣都可以上佢社交平台睇下,但我唔觉得有人会理佢lol😂😂🙈价钱方面,其实佢唔算贵。反而一杯嘢饮配gelato 先系$60,仲有啲抵。不过当然系compare 西九龙中心个啲车只档,佢又真系贵好多。Anyway,其实食得gelato就预左会贵啲,不论正宗与否,卖个名都要依个价啦🙊更何况,我见间舖真系有个意大利人起道做嘢。到杯雪糕,我哋叫咗两杯两球(total:4只味)先讲口感,Gelato 比一般雪糕更加滑身,但又有啲似土耳其雪糕有啲Lim性。味道方面,不过不失,同一般比较,佢会淡身啲,冇咁甜。但墙上面话gelato 比一般嘅雪糕低脂肪同糖分,所以淡啲都正常。但问心我觉得虽然佢有好多味道提供,但只只都差唔多味,唔算好突出🤔。依间比我嘅感觉同起欧洲食嘅都差唔
到杯雪糕,我哋叫咗两杯两球(total:4只味)
依间比我嘅感觉同起欧洲食嘅都差唔多,但价钱就贵左3,4倍。你问我会唔会再食嘅话...依家去边道都去唔到,想去欧洲咪黎食杯gelato 啰🤣🤣
顺便一提,起你买之前佢有得试食左先,抵赞💓💓