2020-03-26 1523 浏览
⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️🍽新蒲岗呢个地方听落唔知点去,但其实同钻石山好近!荷里活广场行5分钟就到😂如果大商场入边揾唔到黄店,不妨唔好困住自己!去新蒲岗行吓啦🥰呢间铺系由萧若元做老板,成日做网上文书同埋支援台湾手足,仲有两间分店,大家都可以支持下🤩作为一间茶记,感觉上比茶记更高级😆亦有好多款嘢食拣,食多几次都唔会闷🤑🍽⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️🍽🥢「坚」防疫套餐💰68💰 (8.1/10)呢个餐劲啊😅食完包你老虎都打死几只🤣佢有雪耳椰子润肺鸡汤、自家制保肺西洋菜蜜、秘制姜黄鸡髀咖喱、秘制姜黄饭四款野包左🤪汤就比较淡,始终健康野落得少调味都正常,雪耳一咬就散开,鸡肉都煲到骨肉分离,火候十足😍咖喱饭几值得试!用椰汁薯仔做底,好香😂鸡髀系烧完再放喺面,钟意就咁咬啖先又得捞汁又得❣️都有手板咁大只好香脆🤣黄姜饭唔会有太浓烈嘅味,食落同白饭冇乜分别纯粹系刺激视觉🤩但就有抗炎功效,印度好少人赖嘢就系咁解🤪呢个餐非常合时宜🥳🍽🥢 冬菇马蹄肉饼饭💰52💰 (7.2/10)肉饼应该个个都食过,分高下嘅位就系足唔足料💛小编私心马蹄,觉得啖啖肉嘅同时突然有爽口嘅感觉会有加乘😎呢一种家常菜唔会有惊天地入鬼神嘅感觉
🍽
🥢「坚」防疫套餐💰68💰 (8.1/10)
🍽
🥢 冬菇马蹄肉饼饭💰52💰 (7.2/10)
肉饼应该个个都食过,分高下嘅位就系足唔足料💛小编私心马蹄,觉得啖啖肉嘅同时突然有爽口嘅感觉会有加乘😎呢一种家常菜唔会有惊天地入鬼神嘅感觉😝但捞饭食唔经唔觉就食晒一碗饭😛朋友惊食唔晒叫咗少饭,点知真系得半碗咁滞😅所以大家可以唔使低估自己!
饿底小tips🗣
嗌抗疫套餐仲送纳米消毒液🤩呢个时候人冇事先系最重要😳
早前介绍过享乐烘陪🤣其实就系喺呢间餐厅附近😍大家可以一次过惩罚😆
「坚」防疫套餐
冬菇马蹄肉饼饭