2018-06-04
天气越来越热,放工唔知食咩好,专门openrice下点知比我揾到呢间新开业既鸡翼专门店,虽然舖仔细细,无堂食位,全部都要外卖,或者放喺出面“粉红色楼梯”上面食,但本身鸡翼味道同质素已经战胜所有所谓“唔方便”既条件喇!沿著黄埔站出google map路线行5分钟以内,就喺转角位见到呢间少女味爆棚既“鸡翼山”喇!好多人排队啊!款款都想食,但两个人实在食唔到咁多,于是听店员哥哥推荐,食左以下四款鸡翼:文青风玫瑰鸡翼,淡淡的玫瑰sauce唔知点解觉得好浪漫添啊哈哈(sorry谂多左)。仲有咸柠七鸡翼(左下,真系有旧咸柠檬喺隔离)、热情果宝宝鸡翼(右上,有新鲜热情果籽好厉害!),同埋柠香山葵蟹籽鸡翼(左上,小小honey mustard既感觉)。原本朋友问我:「女仔食咁多鸡翼咁多激素,会唔会唔系几好?」,但后来发现佢地全部用无激素鸡翼做,就超级放心了哈哈。仲配有手套,等大家尽情食鸡翼,都几贴心架!真系唔使仪态!仲有仲有,咁热就决定整杯透心凉野饮,我一杯青瓜特饮,朋友一杯Skyblue特饮,喂喂喂,唔系讲笑,真心好fresh,唔会好甜,another thumbs up!!!