2021-07-03 895 浏览
🔹Mussels $170😋😋😋😋原本以为系小青口,点知系大青口😳青口煮得刚刚好熟,perfecto💯用左一个番茄白酒做个汁,好惹味😋用面包沾酱食都好正😝 可惜个面包太平凡,无口感无味道可言,有d似海绵,纯用黎吸汁😂🔹Penne alla Vodka $150😋😋😋😋😋好耐无出#感动出品 呢个坚好食😭呢个pasta只用3样野做个酱,番茄酱、cream、vodka👍🏻 但系出乎意料地好味🤩意粉煮到al dente💯 茄味超浓郁,唔会太酸,因为落左cream平衡左酸味亦更香滑👍🏻酱汁稠度刚刚好,挂汁得黎又唔会腻🤤上年睇一个YouTuber教煮呢个意粉,本身觉得兴趣不大,觉得只系普通无𩠌的茄汁意粉🤷🏻‍♀️直至一次系另一餐厅食过后,爱上了❤️而今次呢间餐厅煮得好食好多🥰虽然好简单无配料但真系无敌好食,未试过唔会明😌 好似话系因为vodka高浓度酒精激活左番茄的浓郁香气,大家真系要试下😝🔹Mixed Seafood Risotto $195米粒煮得好perfecto💯 我觉得呢度个厨拿捏时间好准确,呢个饭都煮到好al dente (可能唔适合咁形容😂),好有咬口又唔会系似食生米有胃痛感觉🤣味道都好

🔹Mussels $170
😋😋😋😋
原本以为系小青口,点知系大青口😳
青口煮得刚刚好熟,perfecto💯
用左一个番茄白酒做个汁,好惹味😋

Mussels

🔹Penne alla Vodka $150
😋😋😋😋😋
好耐无出#感动出品 呢个坚好食😭
酱汁稠度刚刚好,挂汁得黎又唔会腻🤤
直至一次系另一餐厅食过后,爱上了❤️
而今次呢间餐厅煮得好食好多🥰

Penne  alla  Vodka

🔹Mixed Seafood Risotto $195
味道都好好,亦都系番茄做基调,话说呢个同Vodka果个一齐食,即刻食得出个vodka真系提升个茄味去另一层次🤨
讲返呢个饭😆 海鲜好新鲜,无任何沙,调味亦适中😊

Mixed  Seafood  Risotto

Happy Hour点左一杯house white, 一杯Prosecco🥂 ($50/杯)

有机会会再黎❤️

味道😋😋😋😋😋