2022-11-27
📍#苏妈苏妈马来西亚茶餐室 #苏妈苏妈 #MFJ荃湾 #MFJ马拉菜人均消费: HKD75终于食到苏妈苏妈 @semuasemuahkg ! 本身对马拉菜兴趣唔算大,但佢太出名,所以都慕名而来! 佢午餐选择都算多,$58-$88不等,又唔太贵㖞!💯 仁当牛肉捞面 $62见到个卖相都个岩我食😍 仁当来自印尼文Rendang,好多东南亚国家都会用到,简单来说就是「类似咖哩的肉」! 佢个牛肉够晒入味有口感,薯仔都好好味! 十分喜欢满满嘅酱捞均油面,啖啖都香喷喷,正! ⭐️ 砂煲老鼠粉 $88老鼠粉其实就系银针粉!里面仲有鱼仔干,虾米,辣椒,肉碎,葱,蛋等等,再加上猪油渣同黑酱,捞起就食得!砂煲上够晒热!佢十分之浓味,口感脆脆咁,真系好惹味!但佢肉唔多,食完会觉得唔够饱⭐️ 马来西亚拉茶拉来拉去就会拉到杯呕晒泡嘅拉茶! 几特别,佢口感好滑好薄,茶味都算浓,拣左少甜,味度岩晒我!#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodbl
📍#苏妈苏妈马来西亚茶餐室 #苏妈苏妈
#MFJ荃湾 #MFJ马拉菜
人均消费: HKD75
💯 仁当牛肉捞面 $62
⭐️ 砂煲老鼠粉 $88
⭐️ 马来西亚拉茶
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #malaysiancuisine #malaysianfood #相机食先 #荃湾美食 #马拉菜