2022-10-29 101 浏览
今日黎到位于牛大人嘅铜锣湾分店食饭,牛大人一向嘅食物都好高质,所以我定期都会去。牛大人嘅台式嘅食物依旧保持到质素,无论系熟食或者系肉类都好好味。熟食之中嘅盐酥鸡都几正,外脆内软,又多肉汁。佢地嘅牛肉我觉得系比其他打边炉嘅店铺更优质,牛肉味香浓,油脂比例又岩岩好,好好味。其他食物例如丸类等等都几正,包括香芋贡丸等等,有肉味又有香芋食。最后个甜品都几有特色,有椰香味,唔会太甜,仲有花生等等嘅配料。整体来讲,牛大人嘅食物质素依然保持得好好,之后有机会嘅话都会再嚟。📍牛大人台湾火锅吃到饱 (铜锣湾广场二期) (铜锣湾)铜锣湾骆克道463-483号铜锣湾广场二期5楼#牛大人 #铜锣湾好去处 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去处#打卡#吃货#美食日记#香港美食#美食推荐#相机食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相机食先#香

📍牛大人台湾火锅吃到饱 (铜锣湾广场二期) (铜锣湾)
铜锣湾骆克道463-483号铜锣湾广场二期5楼

#牛大人 #铜锣湾好去处 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去处#打卡#吃货#美食日记#香港美食#美食推荐#相机食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相机食先#香港#吃货#photooftheday