2024-08-08
第二次机会,唔使试伏😙其实想试呢间好耐,一直收藏咗望住个Menu系有选择困难症,又想食竹帘乌冬又想食酱油乌冬又想试骨付鸡又想食关东煮🍢经OpenRice外卖自取,可以用RiceDollar订单多,等咗接近半个钟▶️ 酱油乌冬 ($47.5)卖相劲似日本当地手打乌冬😍乌冬粗身,粗过赞岐乌冬系我食过最烟靭弹牙嘅乌冬,要咬多十几下先吞🙈如果唔系会哽亲逐条逐条食都超有质感底部大量酱油,系日本甜豉油味道,调味啱啱好唔会太咸,而且乌冬好索汁面头有好多海带、香葱、萝卜蓉、柠檬,捞匀后令乌冬唔单调👍🏻本身系冷乌冬,夏天食清凉消暑乌冬份量多,大份过出边一底正常250g乌冬,绝对够饱肚▶️ 关东煮 (+$24.7)跟餐加叫关东煮有五款:蒟蒻、白萝卜、狮子狗卷、椰菜猪肉卷、卤水蛋汤底好清甜😋所以白萝卜入味好食蒟蒻弹牙,狮子狗卷够实身似鱼蛋椰菜猪肉卷有惊喜,一层层椰菜咬落爽脆,同样好挂汁卤水蛋就麻麻,蛋黄全熟,如果系溏心蛋会好食啲-手打乌冬质感真系超正,拍得住日本𠮶啲 (香港本身都冇咩边几间)关东煮都意外出色,好食过超市预制包其他朋友试咗海苔竹帘乌冬、豆乳汤底乌冬、夏一乌冬同伴蛋乌冬即使配搭制法唔同,味道依然好食
其实想试呢间好耐,一直收藏咗
望住个Menu系有选择困难症,又想食竹帘乌冬又想食酱油乌冬
又想试骨付鸡又想食关东煮🍢
经OpenRice外卖自取,可以用RiceDollar
订单多,等咗接近半个钟
▶️ 酱油乌冬 ($47.5)
卖相劲似日本当地手打乌冬😍
乌冬粗身,粗过赞岐乌冬
系我食过最烟靭弹牙嘅乌冬,要咬多十几下先吞🙈如果唔系会哽亲
逐条逐条食都超有质感
面头有好多海带、香葱、萝卜蓉、柠檬,捞匀后令乌冬唔单调👍🏻
本身系冷乌冬,夏天食清凉消暑
乌冬份量多,大份过出边一底正常250g乌冬,绝对够饱肚
▶️ 关东煮 (+$24.7)
跟餐加叫关东煮
有五款:蒟蒻、白萝卜、狮子狗卷、椰菜猪肉卷、卤水蛋
汤底好清甜😋所以白萝卜入味好食
蒟蒻弹牙,狮子狗卷够实身似鱼蛋
椰菜猪肉卷有惊喜,一层层椰菜咬落爽脆,同样好挂汁
卤水蛋就麻麻,蛋黄全熟,如果系溏心蛋会好食啲
关东煮都意外出色,好食过超市预制包
其他朋友试咗海苔竹帘乌冬、豆乳汤底乌冬、夏一乌冬同伴蛋乌冬
即使配搭制法唔同,味道依然好食🤤
不过呢间起food court入边比较繁忙,制作时间耐 (虽然我呢个组合时间只需2分钟,但因为要等前面啲订单,所以最后等咗半个钟)
服务都冇咁好语气
环境坐得挤迫少少,灯光昏暗
用完OpenRice pay $30现金券、rice dollar折扣同本身外卖九五折优惠之后,埋单只需$30😍超抵食!
乌冬爱好者必试,食过返唔到转头~