2024-09-29
我哋谂呢间都真系好多人都识了🤣 但我哋就一直未有机会试佢,因为佢真系长期都咁多人等🥹 𠮶日收工见唔算太多人等,终于可以试吓佢😍Sᴇᴛ ғᴏʀ 2 $408是日餐汤烟肉薯仔忌廉汤,因为有薯仔,所以口感好浓郁,汤质亦都好杰挞挞😙 仲有啲烟肉用嚟吊下味,都唔错嘅蜜糖柚子鸡翼鸡翼Sɪᴢᴇ都唔细,炸到脆卜卜,食落口仲热辣辣,肉质嫩滑仲好Jᴜɪᴄʏ,蜜糖嘅微甜加埋柚子嘅微酸,用嚟开吓个胃啱哂😚龙虾汁虎虾阔条面份量中规中矩,有两大只虎虾,肉质爽弹,啖啖肉,阔条面食落面几有弹牙,唔会好冧,成个阔条面都充斥住浓浓嘅龙虾味,真系索一索精神爽利🤪美国安格斯肉眼牛扒块扒上到枱就见到烧得好靓,Sɪᴢᴇ都几大同埋几厚身,牛扒真系要咁食先爽,我哋叫咗五成熟,呢到要赞吓个厨师掌握个生熟度掌握得好好,食落肉质嫩滑,牛味几香浓,非常Jᴜɪᴄʏ,呢个大推👍🏻芝士/蒜蓉焗生蚝 +$68见佢有个Aᴅᴅ ᴏɴ生蚝,即刻叫埋嚟试吓,一共4只,就算熟咗都好,只只都好大粒,超级饱满,表面有一大堆蒜蓉或者芝士,但都食到只蚝嘅鲜味,蒜蓉相对重口味,但好惹味,芝士就食个香味,两款都好正😍伯爵卷蛋 +$48呢款甜品嘅伯爵茶味非常霸道,浓郁到癫
Sᴇᴛ ғᴏʀ 2 $408
是日餐汤
蜜糖柚子鸡翼
龙虾汁虎虾阔条面
美国安格斯肉眼牛扒
芝士/蒜蓉焗生蚝 +$68
伯爵卷蛋 +$48
呢款甜品嘅伯爵茶味非常霸道,浓郁到癫,佛手柑嘅香味浓到不得了,伯爵茶控真系必点❤️ 个卷蛋都好软熟,麻糬提供咗额外嘅口感,层次丰富啲😚
开心果麻糬提拉米苏 +$48
呢款甜品见好多人都点,我哋唔执输,再加钱试吓佢,好彩有加到🥹 好食到癫,虽然开心果味又系好霸道,但个Bᴀʟᴀɴᴄᴇ做得好好,Tɪʀᴀᴍɪsᴜ嘅味道都无消失到,Tɪʀᴀᴍɪsᴜ个完成度都好高,个Cʀᴇᴀᴍ都好幼滑,值得加钱食👍🏻
由于舖仔面积唔算大,所以座位相对会迫少少🤏🏻 但气氛好热闹,无论系二人约会定一班朋友嚟聚都好适合,食物质素偏高,服务态度亦好好,个效率亦都好高,基本上都唔会有吉碟喺枱面,值得一赞👍🏻