位于湾仔长期超多人排队既台式餐厅 平日lunchtime排咗45分钟先有位 用餐时间1个钟🥺 餐厅环境装修好新颖同时带有台湾特色 一楼外卖二楼堂食🍜埔里花雕牛肉面 半筋半肉 ($76) [😋7.35/10]𝗣𝘂𝗹𝗶 𝗛𝘂𝗶 𝗗𝗶𝗮𝗼 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 𝘀𝗼𝘂𝗽 𝘄/ 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗧𝗲𝗻𝗱𝗼𝗻 & 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗥𝗶𝗯: 手工宽面🥢: 餐 油条+酸菜+是日小菜 木耳🍱: 饮 无糖复刻红茶🍵牛肉系牛肋条 偏瘦 有三旧 煮得好入味 唔系好淋但完全唔会韧 再加上两旧牛筋 牛筋就炆到非常淋 个人觉得有咬口会好食啲😌 面方面 够硬身 不过唔系好烟韧 同埋会有一堆面条痴埋一齐😐 汤底唔会油腻 但牛肉味可以再强啲 虽然话系花雕 但系酒味唔够浓😢🍝酒香椒麻牛肉丝伴面 ($54) [😋7.5/10]𝗖𝗵𝗶𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗪𝗶𝗻𝗲 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗦𝗹𝗶𝗰𝗲𝘀 𝗗𝗿𝘆 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲: 手工宽面🥢: 餐 韭菜+芽菜+溏心蛋+是日小菜 木耳🍱: 饮 无糖复刻红茶🍵牛肉丝份量好足够 好香麻辣味 仲越食越麻辣! 面条硬身挂汁 捞埋个宽面好惹味😆 溏心蛋煮得啱啱好! 不过酒味都系唔够浓😢味道不过不失唔算惊

: 手工宽面🥢

: 手工宽面🥢
: 餐 韭菜+芽菜+溏心蛋+是日小菜 木耳🍱
: 饮 无糖复刻红茶🍵
酒香椒麻牛肉丝伴面

味道不过不失唔算惊艳 质素唔错 环境装修令人感觉好舒服 不过要排咁耐既话就唔系好值得🤥 想食既话记住唔会lunch peak hour去 排到颈都长埋🦒

—————————————————————
😋 味道评分: 7.4/10