2022-10-01
极上千岛樱放题30.09.2022一开始睇open rice 见到好多好评,仲要有海景而且系新开既放题真心期待、所以约左朋友去食..C餐系最贵既个set想叫既时候、带位同我讲:《c餐好多野都冇,不如食B餐啦》问佢有咩冇?佢冇答我啦~禁我expect B set 既野食齐晒啦~就选左B set 入去食啦,跟住就系一系列极差体验既开始啦⋯⋯包括接下来几点1)食物质素差2)开始售罄情况出现3)order 数量与上台数量不一致4)欺善怕恶 ************ ************ ************ 1.*食物质素差* :刺生虾头黑、带子只有尾指大小、羊架冇切开一支骨一块仲要落左劲多盐等等、但食物质素差食放题预左、所以唔系好嬲、完全系我接受范围。2.*开始售罄情况出现*:因为食放题好怕出现太多既浪费情况出现、所以第一轮我习惯唔叫数量多、但会每款食物叫一块、岩食先再点。而神奇既事就发生啦!!!(前题18:30入座、晚市第一轮、只有4-5台客)系我点完第一轮想食既野之后朋友就点佢想食既野、但突然牛利、翠玉瓜、羊架等等已经出现开始出现售罄、冇就唔食呢啲食其他系咪?但再登入版面、更神奇
包括接下来几点
1)食物质素差
2)开始售罄情况出现
3)order 数量与上台数量不一致
4)欺善怕恶
2.*开始售罄情况出现*:因为食放题好怕出现太多既浪费情况出现、所以第一轮我习惯唔叫数量多、但会每款食物叫一块、岩食先再点。而神奇既事就发生啦!!!(前题18:30入座、晚市第一轮、只有4-5台客)系我点完第一轮想食既野之后朋友就点佢想食既野、但突然牛利、翠玉瓜、羊架等等已经出现开始出现售罄、冇就唔食呢啲食其他系咪?但再登入版面、更神奇啦~佢突然全部烧物同一品类既食物全部售罄,换而言之,剩番刺生同寿司可以食!what !?难道我唔系食紧放题咩??发生咩事啊?
3.*order 数量与上台数量不一致*:好!禁得番刺生寿司、虽然话质素差都要比钱架、禁咪谂住食三交鱼啰、叫左16件只有6件出现,唔信邪叫多10件只有5件,18:30叫既天妇罗到19:30都冇出现
4.*欺善怕恶*:系全部食物售罄既时候、禁我地附近几台都揾左*经理*处理事情啦~而佢只处理左声音最大既客、完全无视左我同另外2台相对声音较小既客。唔紧要等左佢一段时间佢都冇番泥嘛~ok我地再叫番佢出泥、但佢一啲都冇讲点去解决问题、由于隔离台好明白发生紧咩事、大家都好似比佢呃左入泥、所以佢地都有帮口,最后我地冇食啲咩免单就走左
其实成件事最嬲嘅系其他台有男人发声,佢哋就即刻处理我哋呢台两个女人当冇事发生完全唔处理咁就消失咗,要我哋再去要求见过经理再返嚟,单单系处理呢件事上面已经做得唔好,如果佢有积极处理呢件事,咁我都仲可以继续食继续俾钱,但佢完全系Hea我哋两个女人,同埋佢嘅语气都系比较冲撞,甚至乎当时我有提议过意见你如果贴咗售罄,咁我哋见到都仲愿意俾钱入嚟咁系我傻就抵死嘅,但系而家系你冇先话俾我知你有咩嘢嘢食冇,呃完我入去,原来所有嘢食都冇,反正入去食嘢一个钟有半个钟头都系喺度解决紧呢件事、难怪佢有海景同埋一个咁平嘅放题但系佢得咁小客啦⋯⋯
将呢件事讲出嚟唔系想佢哋再有任何嘅补偿,毕竟佢哋已经免左单,只系唔希望再有其他客人俾佢OpenRice上高嘅评论呃左,难得同朋友相聚,其实冇人想食餐饭都食得咁唔开心