2018-03-02 1241 浏览
韩国菜对我黎讲真系百食不厌, 今晚又黎呢度开餐喜欢佢呢度多卡位, 就算二人都可以入座, 坐得超舒服, 通风系统又做得好, 食完衣服都唔会沾上烤肉味餐牌依旧咁多食物选择, 今次比我"发现"原来有二人套餐, 有得烧烤同火锅, 一炉二食, 吸引㖞!我地点左烤牛肉什锦 X 海鲜火锅 ($590/二人)落单后, 食住韩式前菜等烤肉, 前菜味道唔错, 喜爱佢个甜薯仔!烤牛肉什锦 - 份量超对眼, 若以二人份量黎讲系好够食!  凭肉眼分别牛肉有三种, 牛肋骨, 牛肋肉及薄切肉!肉嘅颜色相当吸引, 脂肪分布平均, 厚薄亦岩岩好, 由厚到薄都有得比你试!放入烤板唔驶好耐已经食得, 闻到好香肉香味, 餐厅提供烤肉豉油, 但其实肉已经有调味, 单食已经够晒味道! 肉质可口, 一咬肉汁爆发, 滋味无穷! 一盘食到几款肉, 满足呀!!食完烤肉就轮到海鲜火锅出场, 份量亦系超大, 汤底红红配上绿绿蔬菜, 煲滚起就可以起筷.............(期待MODE....启动!!)呢个海鲜锅所包括嘅海鲜都几丰富, 有鱼, 蟹, 虾, 带子, 八爪鱼, 青口, 配上大量菇类及蔬菜, 仲有欢喜嘅大荳芽, 试问咁嘅阵容,
韩国菜对我黎讲真系百食不厌, 今晚又黎呢度开餐

我地点左烤牛肉什锦 X 海鲜火锅 ($590/二人)

烤牛肉什锦

海鲜火锅

呢个海鲜锅所包括嘅海鲜都几丰富, 有鱼, 蟹, 虾, 带子, 八爪鱼, 青口, 配上大量菇类及蔬菜, 仲有欢喜嘅大荳芽, 试问咁嘅阵容, 啖汤又点会唔鲜甜呢?  个汤虽然系橙红色及有辣椒, 但辣度只系微辣, 放心!!

讲返D海鲜, 青口及虾会由侍应帮你除壳, 食得相当方便, 每款都食到鲜甜味, 侍应建议先食蟹同虾, 虾肉够饱满又弹牙!

呢粒厚带子绝对系呢锅嘅亮点, 厚度够晒口感, 食起黎鲜甜又唔"痴牙", 每人一粒唔驶争! 哈........

呢个二人套餐真系相当超值抵食, 份量都够3人食, 埋单前仲有雪糕/红枣茶送, 我地就要左红枣茶, 未饮已经闻到好香浓红枣味, 够晒足料, 饮落浓浓红枣味, 又有红枣粒, 饮完面色当堂红润左!  韩国餐果然够晒养身!
红枣茶

呢度侍应服务反应快又细心, 不时主动加茶, 难怪到我地离开时全场满座!
烤牛肉什锦
海鲜火锅